Kinderopvang
Op Dreef
in Putte

Spelend en bewegend leren

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en wij vinden het bij Kinderopvang Op Dreef belangrijk om die nieuwsgierigheid te prikkelen en te stimuleren. Door middel van vrij spel laten we de kinderen eerst zelf ontdekken om ze vervolgens te verrijken en verwonderen door ze extra materiaal en kennis aan te rijken. We bieden onze kinderen vrij spel aan die we aanvullen met ontwikkelingsgerichte activiteiten, zodat ieder kind kan groeien op zijn of haar eigen manier.

Peuteropvang Op Dreef

Op onze locatie bieden we peuteropvang aan. Luister naar de spannende verhalen van de juf in de voorleeshoek, race met speelgoedauto’s, maak een grote toren met blokken, puzzel aan de gezamenlijke tafel of speel vadertje en moedertje in de grote huishoek. Uw kind krijgt uiteraard alle ruimte om samen te spelen met leeftijdsgenootjes in onze speel- en ontdekhoekjes, maar we richten ons daarbij ook op taalontwikkeling; dat vinden we nét zo belangrijk.

Uk & Puk

Ook ontwikkelen onze kinderen zich spelenderwijs aan de hand van het unieke totaalprogramma Uk&Puk. Door gebruik te maken van thematische spelletjes en activiteiten wordt de brede ontwikkeling gestimuleerd.

We vinden hierbij de eigen inbreng van het kind essentieel; onze pedagogisch medewerkers gaan mee in het spel van de peuter om ze spelenderwijs te prikkelen. Op deze manier komen de taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenprikkels aan bod.

Buitenschoolse opvang Op Dreef

Naast peuteropvang bieden we bij Op Dreef ook voorschoolse en naschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Op de BSO is er genoeg ruimte om lekker te spelen in de hoeken of om op onderzoek te gaan in de natuur. Naast vrije tijd vinden we de ontwikkeling en groei van uw kind nét ze belangrijk. We luisteren goed naar de behoefte van de kinderen en geven ze de gelegenheid om mee te denken en mee te beslissen. Dus, wat staat er vandaag op het programma? Tikkertje spelen op het plein of rustig een boek lezen in de leeshoek?

Samenwerkingen

Op de kinderopvang van Op Dreef worden er regelmatig leuke workshops en activiteiten georganiseerd met verenigingen in de buurt. Denk hierbij aan sport en spel, creatieve activiteiten, een kookworkshop of een lesje Djembé.

Daarnaast zitten we samen met de kleuters van basisschool Op Dreef op één speelleerplein. We organiseren gezamenlijke activiteiten, waardoor de peuters een zachte landing krijgen naar de kleuters. Die stap is bij ons ontzettend klein. Ook kunnen we op deze manier zorgen voor één leer- en ontwikkellijn voor uw kind die vloeiend doorloopt in het basisonderwijs.